Tarina

Mari Leskinen

TARINA

Marleskin – Mari Leskinen. 

Koko aikuisikäni olen kipuillut ”luovuuden levottomuuteni” kanssa. Suurin kipupisteeni on ollut, että palkkatöissä vaikeinta on ollut pysytellä tiukasti rajatulla tontilla. Kaiketi tästä ja uteliaasta luonteestani johtuen olen ajautunut tuotekehityksen pariin ja nykyisin toimin luovan alan yrittäjänä. Olen utelias innostuja tyyppi, joka saa sisäisiä innostustärinöitä uuden kehittämisestä! 

Hyppäsin 2015 työelämästä takaisin koulun penkille (tradenomi). Keväällä 2019 heti valmistumisen jälkeen minulle tuli ajankohtaiseksi miettiä, mitä tekisin jos uskaltaisin? Listasin plussat ja miinukset ja pohdintani perusteella uskaltauduin ottamaan ensimmäisen askeleeni kohti omien unelmien toteutumista. Isoin pelko liittyi epäonnistumiseen, mutta käänsin sen päässäni ympäri. Jos en kokeile, niin jään ikuisesti miettimään asiaa. Jos epäonnistun, niin silloin tiedän, että se ei toiminut minulle. Eli molemmissa skenaarioissa lopputulos muuttuu onnistumiseksi. Perustin siis oman yrityksen maaliskuussa 2019, jotta saan itselleni riittävän monipuolisen työnkuvan.  Yrittäjyyteni paletti ei ole vielä täysin tasapainossa, mutta asiat etenevät! Haaveeni on tulevaisuudessa elää täysipäiväisesti erilaisten mieltäni suuresti inspiroivien luovan alan projektien parissa.

Asun ja työskentelen Jyväskylässä. 

TUOTTEENI

Tuotekehitysprojektit ja kaikenlainen uuden luominen ovat aina synnyttäneet minussa sisäisiä innostustärinöita. Nautin suunnattomasti myös uusien taitojen muille opettamisesta ja haaveilen, että ihmiset oppisivat tunnistamaan luovuuden itsessään. Usko tai älä, mutta me kaikki olemme luovia! Voisiko suomalaisista tulla maailman luovin kansa?

Minun design-tuotteeni ja kädentaitokurssini syntyvät aidosta intohimosta uusien asioiden kokeilemiseen, käsillä tekemiseen sekä arjen esteettisyyteen. Inspiroidun luonnosta ja skandinaavisesta suunnittelusta. 

Minulle on tärkeää, että valmistamillani tuotteilla on pitkä elinkaari ja siksi suosinkin laadukkaita ja kestäviä materiaaleja. Tuotteiden funktionaalisuus ja ajattomuus ovat myös yhtä tärkeitä. 

Ensimmäiset tuotteeni valmistin vuoden 2019 jouluksi, jolloin tuotteitani oli myynnissä Jyväskylässä: Designkavereilla ja Koto Designmarketissa.

Tällä hetkellä tuotteitani voi ostaa ympäri vuoden Jyväskylästä Koto Designmarketista, Tampereelta Miela Designroomista ja Helsingistä Designmuseon kaupasta. 

Mari - Marleskin
Marleskin

OSAAMINEN

Lapsesta asti olen ollut ahkera piirtämään ja askartelemaan. Nuorena kävin käsityökoulussa kymmenisen vuotta ja aikuisena joka vuosi on ollut joku kansalaisopiston kurssi meneillään. Käsillä tekeminen ja kokeilemisen ilo on kulkenut minun mukana läpi elämän. Tästä syystä minulle onkin kertynyt varsin laaja-alainen osaaminen erilaisiin kädentaitoihin ja ymmärrys erilaisista materiaaleista.   

Kun minulta kysytään mitä kaikkea osaan tehdä, vastaan usein pilke silmäkulmassa, että en osaa hitsata. Koen, että näin on helpompi! Mainittakoon kuitenkin, että erityisvahvuudet ovat vaatetus, tekstiili, puu ja betoni. Minulla on myös liiketalouden koulutus. Olen myös opetellut 3d-mallintamista sekä 3d-tulostimen ja laserleikkurin hyödyntämistä muotoilussa.